PRODUSE  |  ANTENE FARA ABONAMENT  |  MONTAJ SUPORTI TV   |  INSTALARI ANTENE SATELIT  |  FREE SAT  |  CONTACT  | 

Intrebari despre antenele parabolice de satelit
ANTENE SATELIT CU MOTOR
ANTENE SATELIT CU MAI MULTE LNB-URI
ANTENE CAMPING RULOTA
KIT RECEPTIE TELEVIZIUNE TERESTRA
DEZINSTALARI ANTENE SATELIT
TELEVIZIUNE PRIN INTERNET
LISTA SATELITILOR TV RECEPTIONATI DIN ROMANIA
GHID GENERAL PENTRU INSTALAREA ANTENEI DE SATELIT
DESPRE CARD SHARING NOTIUNI DE BAZA
ZONE IN CARE OFERIM SEVICI
INTREBARI FRECVENTE

INTREBARI FRECVENTE !

Pot vedea programe tv romanesti prin satelit necodate fără abonament ?

Unele da, însă altele nu. Chiar programe normale ca Tvr ProTV sau Antena 1 sunt codate la transmisia pe satelit.Programele româneşti necodate nu sunt grupate pe un singur satelit, ceea ce implică o instalaţie mai complexă. Dacă locuiţi în Bucureşti sau împrejurimi, nu aveţi foarte multe pretenţii la programele româneşti, şi pe de altă parte vă interesează şi programe străine, o soluţie optimă este folosirea unei antene cu motor, combinată cu o instalaţie digitală terestră, cu care se pot recepţiona unele programe româneşti de bază care pe satelit sunt codate.

Este cazul să instalez o antenă cu motor ?

Aceasta este în funcţie de programele pe care doriţi să le prindeţi. De multe ori pentru programe dintr-o singură ţară este suficientă o antenă fixă, acestea fiind grupate pe un singur satelit.În alte situaţii însă programele chiar dintr-o singură ţară (este şi cazul programelor româneşti necodate) sunt răspândite pe diverşi sateliţi, iar dacă vreţi să prindeţi programe din diverse tări, cu atât mai mult e cazul să optaţi pentru varianta unei antene motorizate.

Este bine să optez pentru o antenă mai mare ?

Trebuie să ştiţi că preţul antenelor de satelit creşte exponenţial cu diametrul, ceea ce este un argument foarte serios pentru a evita instalarea unei antene mai mari decât este strict necesar. De aceea ca mărime a antenei, nu recomandăm mai mult de 1 m, deoarece în ultima vreme semnalele de la sateliţi sunt destul de puternice.Există şi excepţii, unele programe străine transmise pe sateliţi din generaţie mai veche nu au putere aşa de mare şi nu au semnal foarte puternic în România.

- Pentru unele cazuri concrete vezi întrebarea următoare.

 

Pentru un pachet de programe străine pot să achiziţionez doar cartela din ţara respectivă ?

Noi vă putem livra toată instalaţia mai puţin cartelele din altă ţară, care nu se vând în afara ţării respective.Sunt şi situaţii când decodorul este împerecheat cu cartela, şi aceasta nu va funcţiona în alt receiver. În acest caz evident nu veţi putea cumpăra cartela separat.În principiu furnizorii de programe au dreptul de transmisie doar pentru o anumită ţară, şi este posibil să nu puteţi încheia un contract decât pe numele unei persoane cu domiciliul în ţara respectivă.

Pot folosi o singură antenă satelit la mai mult de un televizor ?

Da, dar instalaţia se complică şi preţul creşte corespunzător. În primul rând este necesar un LNB special cu mai multe ieşiri, apoi la fiecare TV trebuie prevăzut un receiver, dacă nu aveţi unul din foarte puţinele televizoare care au încorporat şi un receiver satelit.

Este normal să se întrerupă recepţia când plouă ?

Da, dar numai când plouă torenţial, pentru scurt timp. La o antenă bine reglată şi corect dimensionată acest fenomen nu trebuie să fie foarte supărător.

Pentru a înţelege acest fenomen, este suficient să ne gândim că sateliţii geostaţionari folosiţi la transmisiile TV sunt situaţi pe o orbită deasupra ecuatorului, la aproape 36000 km deasupra pământului, şi au nu au o sursă de energie foarte puternică, ceea ce limitează puterea de emisie. În această situaţie, un strat de nori şi ploaie între satelit şi antena de recepţie poate afecta foarte serios recepţia, datorită efectului de absorbţie a undelor electromagnetice. Pentru a minimiza acest fenomen se pot folosi antene mai mari, însă acestea pot fi foarte scumpe, fiind de obicei folosite doar în scopuri profesionale, de exemplu de firmele de cablu. Oricum şi cu o antenă mai mare tot se poate întrerupe semnalul în asemenea situaţii, însă mai rar şi pentru un timp mai scurt.

Totuşi şi cu o antenă de diametru uzual, nu este normal ca semnalul să se întrerupă la primii stropi de ploaie. Dacă aveţi asemena întreruperi de semnal foarte frecvente, este probabil că antena dvs. este dereglată sau de diametru prea mic.Unii instalatori, din grabă sau neştiinţă, nu reglează antena pe poziţia optimă. Pe de altă parte furnizorii de programe transmise pe satelit de multe ori oferă clienţilor (gratuit) antene subdimensionate, receivere şi LNB-uri de o calitate mediocră, pentru a-şi reduce costurile.De asemenea, de obicei în urma unor furtuni, poziţia antenei se mai poate deregla puţin. Chiar şi o dereglare a orientării cu numai un grad, în orice direcţie, poate duce la o scădere semnificativă a semnalului util, făcând ca semnalul să fie recepţionat doar în condiţii de cer senin.

Probleme asemănătoare pot apărea şi iarna, mai ales dacă se depune zăpadă pe antenă. Din acest punct de vedere antenele offset,foarte mult folosite în ultima vreme, sunt mai bine protejate împotriva acestui fenomen.

Alte motive pentru care semnalul poate fi slab şi să se întrerupă deseori, pot fi: o defecţiune în partea electronică (LNB, receiver), cablul de proastă calitate, sau compromis, de obicei tot în urma intemperiilor.

In cazul in care va confruntati cu unele probleme mentionate in aceasta pagina,va rugam sa ne contactati la numarul afisat pe site .

- Echipele noastre au experienţa necesară pentru a oferii consultanţă in optimizarea configurației antenei parabolice,la preturi convenabile.

 

Totodata va putem oferii si echipamente complete pentru receptia gratuita a programelor tv si posturilor radio din Europa,Asia,si celelalte continente,pentru mai multe detalii accesati pagina

Antene satelit fara abonament

PRODUSE  |  ANTENE FARA ABONAMENT  |  MONTAJ SUPORTI TV   |  INSTALARI ANTENE SATELIT  |  FREE SAT  |  CONTACT  |